Besöket

Boka tid direkt

Hur går ett kiropraktorbesök till?

När vi ses första gången går vi igenom din medicinska hälsa och vi pratar kring det du söker för.

Du får beskriva och visa. Konsultationen följs av en fysikalisk, neurologisk och ortopedisk undersökning. För att du ska få en säker vård kontrollerar vi även ditt blodtryck.

Sedan kontrollerar kiropraktorn med sina händer hur din kropp rör sig och gör olika tester. Är det första gången du är hos en kiropraktor förklarar vi alltid noga vad som kommer hända och varför.

Kiropraktik handlar om helhet, därför undersöks hela kroppens funktion för att leta efter funktionsstörningar och se hur ditt rörelsemönster ser ut. Efter ”felsökningen” påbörjas behandlingen.

Parallellt med behandlingssessionerna får du oftast både muntlig och skriftlig instruktion om lämplig rehabilitering, självklart skräddarsydd för just dig.

Vi tar dina besvär på allvar och följer upp hur det har gått vid varje tillfälle.

Vi fokuserar på kvalitet och noggrannhet för goda, långsiktiga resultat. Du bör räkna med några återbesök, för att det inte ska bli en tillfällig hjälp för stunden bara. Smärta är ett sent symtpom (det som får droppen att rinna över bägaren/hinken) och som kommer efter lång tid av överbelastning/obalans. Det är även det första som försvinner efter en behandling. För att besvären inte ska komma åter snart igen, behöver vi ösa ur mer vatten ur hinken.

Några återbesök till lönar sig!

canstockphoto6959377 - 6

Individuell lösning

Kroppens rörelseapparat är fantastisk, unik och väldigt komplex. När vi utsätter den för livets olika sorters påfrestningar leder det ofta förr eller senare till att smärta, stelhet och andra besvär kan uppstå. Det finns då många olika sätt att lösa smärtproblematiken. Det gäller bara att hitta rätt metod för just dig. Du som individ och dina symptom ska behandlas på det sätt som lämpar sig bäst i ditt unika fall.

Med den kiropraktiska diagnostiken som grund arbetar vi därför med många olika metoder för att lösa problemet. Kiropraktisk justering, akupunktur för att minska muskelspänningar och öka rörligheten, medicinsk laserterapi för att påskynda läkning, minska inflammation, dämpa svullnader och minska smärta.

Vi jobbar också med olika former av välgörande djupgående mjukdelstekniker och töjningar och det som krävs – just där det behövs. Det gör att behandlingen verkar på flera nivåer. Samma person arbetar ur flera synvinklar med ett fokus – att minska dina besvär.

Cyclist rides his bike up a steep hill

Återbesöket

Vid återbesöket fortsätter vi behandlingen som påbörjats. Som en del i en individanpassad behandling erbjuder vi olika typer av återbesök.

  • Återbesök NORMAL (kiropraktisk behandling som även ger tid för medicinsk laserterapi, muskelakupunktur. Ca. 30 min.)
  • Återbesök EXTRA TID (då det krävs utökad tid för at nå resultat. T ex. vid flera olika sökorsaker, långvarig och mer komplicerad problematik, ca. 45 min.)

För att ge dig en högkvalitativ behandling och lösa besvären på ett djupare plan för långsiktiga resultat krävs i vissa fall mer tid för annan manuell terapi som nämns ovan, ex. akupunktur, muskelterapi och medicinsk laser samt rehab. ”Återbesök NORMAL”  eller ”återbesök PLUS” som är lite längre är framförallt bra om du har fler än ett besvär eller om du haft ont och byggt upp besvären under en längre tid. Då krävs ofta lite mer tid. Det krävs ibland lite mer omsorg för att nå ett bra resultat helt enkelt, beroende på vad du söker för och vem du är.

Alla fall är olika, vi har olika besvär och kroppar och därmed skilda förutsättningar. När vi ses första gången, diskuterar vi kring vad som är aktuellt och lämpligast i just ditt fall och gör upp en behandlingsplan.

Vi vill hjälpa dig att bli av med besvären för gott

Vi erbjuder dig en helhetslösning för att bli kvitt dina besvär och vi strävar efter att hitta orsaken till problemen. Det är alltså inte bara en tillfällig hjälp för stunden. Förutom själva behandlingen får du många tips och råd hur du kan rehabilitera dig parallellt med behandlingen. Du får även förebyggande råd för tiden efter avslutad behandlingsserie. Ofta rekommenderar vi ett uppföljande återbesök lite längre fram för att stämma av att allt är på rätt väg och vi följer då upp hur det går. Det finns alltid tid för frågor som uppstår.

Hur många sessioner krävs?

Det varierar såklart för ibland är det enkelt att lösa problemet och ibland tar det lite tid att lägga pusslet. Ju längre tid du byggt upp dina besvär desto längre tid tar det att bli helt bra. Men det är värt det!

Normalt sett bör du räkna med ca. 3-7 behandlingstillfällen. I början med ganska täta intervaller. Efter detta kan det ibland krävas några sessioner till med glesare intervall. Här får du ofta riktade rehabiliteringsövningar att göra parallellt med behandlingarna.

Efter detta rekommenderar jag ibland ett uppföljande besök efter ett par månader. Ibland kan det vara bra att komma med jämna intervaller efter ett sådant upplägg, som t.ex. varje halvår eller en gång per år. Men det här varierar såklart mycket på person och jag talar om vad som är lämpligt i just ditt fall.

Vad som avgör hur behandlingen läggs upp påverkas bl.a. av under hur lång tid du byggt upp dina problem och är beroende av besvärens karaktär och dess orsak. Sällan men i vissa fall kan det också krävas att man gör en röntgen eller annan undersökning. Då kan jag via remiss ha en dialog med din husläkare.

Tycker du att det tilltalar dig så har du hittat rätt!

Varmt välkommen hit!