Kiropraktor Gravid

Kiropraktorvård för gravida kvinnor i Stockholm

Tel. 073-339 05 10

Boka tid hos Suzanne

Att söka sig till en kiropraktor under sin graviditet har blivit vanligt i Stockholm. Vår kiropraktorklinik är lokaliserad mitt i centrala Stockholm, på Sankt Eriksgatan 7 (4 tr.)

Här på Kungsholmens Kiropraktik & Rehab tar vi emot kvinnor som söker kiropraktisk vård från Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Östermalm, Gamla stan, Södermalm och övriga delar av Stockholm. Många av våra patienter reser även längre ifrån för att få hjälp.

De som besöker oss vill ha hjälp med att minska de besvär och smärttillstånd som ofta uppstår under graviditeten. Vi välkomnar även dig som ny patient att kontakta oss för att få hjälp med alla rörelserelaterade besvär när du är gravid eller som nybliven mamma.

boka-kiropraktor-tid

Söker du en kiropraktor som behandlar gravida?

Vi utför kiropraktisk behandling för dig som väntar barn. Här finns en erfaren, kvinnlig kiropraktor med helhetssyn och god förmåga att lyssna, förstå och behandla dina specifika besvär. Beroende på vad du behöver använder vi lämplig behandlingsmetod och ger dig en säker vård.

Du kan även kombinera ditt besök med våra populära kombinationsbehandlingar. Efter kiropraktorn går du till nästa rum för en skön och behandlande gravidmassage och vi har även specialdesignade PT pass före, under och efter graviditeten. Allt designat utifrån dig som är gravid.

Välkommen till Kungsholmens Kiropraktik & Rehab, en trevlig och personlig klinik med helhetslösning.

Ryggradens funktion och graviditet

Ryggradens funktion påverkar dig mer än någonsin när du är gravid. När du bär på ett växande barn i magen förändras rörelsemönstret successivt och du kan få ont i länd, ljumskar och höfter. Hormonella förändringar påverkar också dina leder och kan ge smärta och obehag. I takt med att magen växer förändras även belastningen på din ryggrad när magen förflyttar tyngdpunkten. Den här ganska stora förändringen som sker med kroppen under graviditeten påverkar rygg, höfter, knäleder och fötter.

Därför är det viktigt att ta hjälp och ge din kropp de bästa förutsättningarna. Och det finns hjälp för detta. Vi har kvinnlig kiropraktor med lång erfarenhet som kan ta hand om dig.

För att må så bra som möjligt hela graviditeten kan du ta hjälp av en kiropraktor.

Pregnant woman with back pain

Hormoner som förbereder din kropp

Redan i början av din graviditet frisätts hormonet relaxin i kroppen. Det mjukar upp leder, ledband och fogar för att underlätta själva förlossningen och förändringen på vägen dit. Kvinnor får olika mycket besvär av detta och det är där vi kommer in i bilden för att hjälpa till.

Några vanlig besvär är trötthetskänsla i svanken, värk i ryggen, ont i sätesmuskler och insida lår, hälsmärta, ömmande höfter och ischias. Vi kan hjälpa dig lindra besvären och rätta till snedställningar i bäckenet under tiden barnet växer och frodas. Ryggradens funktion påverkar dig och vi vill ge dig en gladare kropp även när du väntar barn. Efter förlossningen rekommenderar vi dig specialdesignad personlig träning för just dina behov som nybliven mamma.

Fördelar med kiropraktik under graviditeten

Det finns många fördelar med att bli behandlad hos kiropraktor under sin graviditet. Om du får kiropraktorbehandling regelbundet under tiden magen växer och kroppen förändras, minskar du risken att få så pass mycket besvär att du tvingas bli mindre fysiskt aktiv än du egentligen velat, vilket i sig kan leda till ökad smärta och andra besvär.

Du behöver vara extra stark och frisk för att kunna förbereda dig väl inför ditt barns ankomst och tiden som följer med det nya lilla livet. Låt oss hjälpa dig med rygghälsan under tiden du är gravid.

Välkommen till Kungsholmens Kiropraktik & Rehab och leg. Kiropraktor Suzanne Nay

Sankt Eriksgatan 7 (4 tr.)

T-Fridhemsplan

Varför får man ont när man är gravid?

När din kropp förändras och anpassas utefter att det ditt barn växer och utvecklas, skapas mycket obalanser som kan leda till smärta. Hormonet relaxin som vi nämnt tidigare, frigörs just nu. Det gör att ledbanden mjukas upp och lederna i bäckenet gör dig allt mer rörlig. Det är meningen för att barnet ska få plats att kunna växa och förbereda sig för förlossning. Med när du blir instabil och för rörlig i bäckenet leder det ibland till att muskler i området spänner sig och att de nu överrörliga lederna kan orsaka andra smärtor. Belastningen i ryggen förändras, svanken ökar och magen blir en hävstång som gör det tungt för länden. Du får ofta också mer vätska i kroppen, så pass så att det kan trycka på nerver och ge dig domningar i utsidan av låret och i händer. Hälarna får det tyngre när du går upp i vikt och du kan få smärta när du går. Knäna får det tyngre och även besvär här kan ge sig till känna.

Vi kan hjälpa dig minska den här obalansen och minska besvären. Då kan du åter vara så aktiv du vill igen och njuta av att du har ett växande barn i magen.

Vad kan jag förvänta mig av en kiropraktisk behandling när jag är gravid?

Som vi har beskrivit utsätts mammans ryggrad för en ganska extrem situation under denna period. Att ta hjälp av skonsamma kiropraktiska justeringar och andra tekniker gör att du som drabbats kan få hjälp och åter njuta och glädjas åt att barnet växer och utvecklas.

Vi behandlar dig säkert och mjukt och ger dig goda råd och effektiva tips parallellt med behandlingen. Vi kan hjälpa dig minska dina besvär som uppstår på vägen under din graviditet. Vi har skonsam träning som yoga och andra träningsformer som passar dig som väntar tillökning.

Vad kan jag göra själv för att lindra mina symptom?

Vi ger dig ofta många hemövningar, tips och råd när träffat dig och kan ge dig det du behöver för att bli smärtfri. Alltid individuellt och skräddarsytt för just dina behov.

Akut kiropraktik som gravid

Vi har akuta tider hos kiropraktor för dig som är gravid. Under graviditeten kan man lätt få ont i t. ex. rygg, bäcken, sätet och utstrålning i ben. Att behandla sig hos kiropraktor är god idé, istället för att ta mediciner som ger dig biverkningar, vilket kanske ger mer besvär i längden.

Kiropraktik under graviditeten är skonsamt, riskfritt och ger goda resultat. Låt inte smärta komma i vägen för den glädje det innebär att vänta barn. Söker du akut kiropraktik?

Läs mer om akut kiropraktik här

Ring oss för mer info på 073-339 05 10

Boka tid direkt